Suzuki LS650 Savage

prestavba na Roadster

Prestavba nášho Savage-a prebiehala veľmi neštandardne, pozvoľna a pozostávala z troch fáz roztiahnutých na 4 roky. Snažili sme sa v nej skĺbiť klasický vzhľad a osvedčené proporcie s krásnou eleganciou a zároveň zachovať agresívny uličnícky „look“ ktorý Savage svojou dušou prináša.

Ako každý sám posúdi, nemožné…

V prvej fáze sme pochopiteľne museli dať motorku do technicky bezchybného stavu, teda jej spraviť kompletný veľký servis, popri čom sme odstraňovali následky útokov kutilov a tunerov z bývalého obdobia. Tak isto aj dizajnových omylov ktoré priniesla motorke legislatíva, čiže veci ako smerovky, zadná veľká hranatá lampa, držiak EČV ale aj opierka spolujazdca, home-made predkopy a podobne museli preč. Motor ktorý bol dozverený čiernym sprejom sme museli komplet vyleštiť.

 

Samozrejme neboli by sme MotoArt aby sme nevyladili aj zmes na otvorený výfuk s ktorým motorka prišla a keď už sme boli pri tom, zväčšili sme výzvu a pôvodný airbox sme nahradili racing-košíkom a následne nevyhnutne aj externým filtrom odvetrania. Aby ani druhá strana neostala zanedbaná, pod nádrž prišiel retro čistič paliva „sklíčko“ a následne nové uchytenia bočných skriniek.

Po čase sa ukázalo že druhé sedadlo je tomuto Savage-u na dve veci a teda muselo preč, to ale znamenalo aj odstrániť jeho úchyty z blatníka a zneviditeľniť zadnú elektroinštaláciu. A keď už jedno sedadlo, tak old school na struny, čiže vyrobiť na mieru. Keďže posed sa týmto ťahom zmenil, bolo na čase aj znížiť riadítka a teda aj preformovať predok, nové predné svetlo dostalo nový držiak, tlmiče dostali manžety a keď už bolo kolo dolu tak prišiel aj nový výplet, nech sa blíska.

V poslednej fáze sa pozornosť upriamila znova na blatníky a nádrž ktoré získali pinstriping tetovania, zadné svetlo tým pádom prešlo pod sedlo a nové zrkadlá sadli pod riadítka. Výfuk sme predĺžili, tak kvôli dizajnu ako aj kvôli priebehu vyplachovania, doladili k nemu karburátor a dostal omotávku a na mieru kryt od stupačiek. Čerešničkou na torte je benzin-level vlastnej konštrukcie.

Momentálne je teda vo fáze 3 dokončený, či príde fáza 4 necháme na budúcnosť :-)